"De weerelt is een speeltoneel; elck speelt zyn rol en krijght zyn deel."

Joost van den Vondel

Speciale gelegenheden

't Speeltoneel wordt regelmatig gevraagd om op te treden tijdens bijzondere evenementen. Dat kan zijn bij jubilea, openingen of open dagen van bedrijven of particulieren, (mini)optredens op scholen en acts tijdens culturele manifestaties.

Als u dit soort optredens via 't Speeltoneel wilt regelen, moet u wel in de gaten houden dat er bepaalde termijn is; vanzelfsprekend hebben wij tijd nodig om bijvoorbeeld een toneelstuk dat een half uur duurt in te studeren. Over de aanvraagtermijnen geeft de coördinator Speciale activiteiten meer informatie, maar u kunt bijvoorbeeld al rekening houden een termijn van een jaar voor een (avondvullend) optreden op locatie, of minimaal twee maanden voor straatartiesten (Dracula & Gillende Maagd, bijvoorbeeld, of Robotman). Als het verzoek te laat binnenkomt, kunnen wij niks anders doen dan het afwijzen!

Workshop

Onder leiding van een aantal leden van 't Speeltoneel gaat een groep een (mid)dag lang werken aan een toneelstuk(je). Aparte groepjes gaan zich bezighouden met één van de aspecten van een theaterproductie. De workshop eindigt met een minivoorstelling voor geïnteresseerden.

Neem contact op met 't Speeltoneel voor meer informatie over speciale gelegenheden