"De weerelt is een speeltoneel; elck speelt zyn rol en krijght zyn deel."

Joost van den Vondel

't SPEELTONEEL SPEELT

Alice, Lord of the Lies en Met Gesloten Deuren

Toneelvereniging 't Speeltoneel is terug en pakt groots uit. Met drie eenakters staat op 18 een 19 december de gehele vereniging op of rond het podium van CulturA te Nootdorp

Speeldata:
Zaterdag 18 december, 20:00: reserveer hier
Zondag 19 december 15:00 reserveer hier

Met een kaartje heeft u toegang tot de drie voorstellingen.

CulturA & Zo (Dorpsstraat 7, Nootdorp) 

Alice (door groep 2)
Waarom kan je alleen via een wond in Wonderland komen?  Als Alice in Wonderland neervalt, blijken fantasie en realiteit angstvallig dicht bij elkaar te liggen. Een wit konijn met dubieuze intenties, een rancuneuze hartenkoningin, een nihilistische rups en een voyeuristische kat wisselen elkaar af en bestoken Alice. Kan je in Wonderland opgroeien als de tijd stil lijkt te staan?

Lord of the Lies (door groep 3)
Een groep tieners is op toneelkamp, maar de leiding valt weg.  Ze zijn op zichzelf aangewezen en hebben enkel een script genaamd: 'Lord of the Flies'.  Afgesloten van de buitenwereld moeten ze onderling uitgevechten of en hoe ze dit toneelstuk gaan maken.  De grens tussen de jongeren en de rollen vervaagt, terwijl de conflicten uit het script ook buiten het repeteren vorm krijgen. Kunnen de tieners dit zelf oplossen en hun grip op de werkelijkheid bewaren?

Met Gesloten Deuren (door groep 1)
Joseph Garcin, Ines Serrano en Estelle Rigault zijn drie vreemden die elkaar ontmoeten in de hel. Langzaamaan geven ze hun karakters bloot: levensverhalen over woede, teleurstelling en liefde komen naar voren.  Zorgt dit voor zelfacceptatie? Ook de onderlinge verhoudingen tussen de drie worden zeer op de proef gesteld. Wie is er eigenlijk nog te vertrouwen en wie is elkaars vriend of vijand?  Kunnen ze ontsnappen aan deze hel voor elkaar en achter de gesloten deur komen?