"De weerelt is een speeltoneel; elck speelt zyn rol en krijght zyn deel."

Joost van den Vondel

't Speeltoneel 2

't Speeltoneel 2 (oudste tieners, 16, 17, 18 jaar), repeteert op de vrijdagavond van 20:15-22:30 uur.

Groep 2 1293 klein

Bij toneel is de tegenstelling tussen de letterlijke tekst en de ondertekst (wat je eigenlijk bedoelt te zeggen) heel belangrijk. Net als in de echte wereld natuurlijk. Hoe vaak zeg je niet tegen iemand: "Wat leuk dat je er bent", terwijl je eigenlijk het liefste hebt dat de persoon in kwestie opsodemietert? Meestal hoort de ander dan wel aan de toon dat de eigenlijke boodschap tussen de regels door moet worden gelezen, want mensen hechten veel meer belang aan non-verbale communicatie, dan aan verbale. Op toneel moet je daar mee leren bewust om te gaan. Vandaar veel oefeningen op dat gebied bij 't Speeltoneel 2.

Een ander groot deel van de repetities van 't Speeltoneel 2 wordt besteed aan een programma dat volop aandacht schenkt aan het kennismaken met de verschillende theatervormen.

 

Regisseurs 

Freek van Puffelen

 

Lilian Verlinde

Deze rechtenstudent is al bijna tien jaar lid van 't Speeltoneel. Naast regisseuse van groep 2 is ze ook coördinator schmink en hoofdredacteur van verenigingsblad 'De Rabarber'.  Spelen met tekst is dan ook een van haar favoriete bezigheden bij het regisseren, maar ook als ze zelf op de planken staat. Lilian regisseerde eerder Sorry dat het me spijt en Gewapend Beton met groep 3.