"De weerelt is een speeltoneel; elck speelt zyn rol en krijght zyn deel."

Joost van den Vondel

't Speeltoneel 3

't Speeltoneel 3 (jongste tieners, 15, 16 jaar), repeteert op de vrijdagavond van 18.00-20.00 uur.

Toneel is een proces van actie–reactie. Wanneer iemand iets tegen je zegt, loop je de volgende stappen door: je observeert, je incasseert, je overweegt, je besluit/schakelt en je reageert. Deze vijf stappen komen elke repetitie van ‘t Speeltoneel 3 wel aan bod. Het “motto” van deze groep is: geloof ik dat wat ik zie. Als je de ander kan overtuigen, kan laten geloven, laten zien dat het klopt, dan ben je op de goede weg om de vijf stappen als tweede natuur te ontwikkelen.

Maar misschien nog wel belangrijker is om bij de groepsleden de liefde voor het acteren te ontwikkelen, zodat het toneelspel zich gaat verdiepen en intenser wordt.

 Groep 3 sorry

 

Regisseurs

Serina van der Meer

Een jonge regisseuse met ambitie. Na twee voorstellingen als speler is Serina sinds 2020 actief als regisseur. Eerst bij groep 5 en nu bij groep 3. Naast acteren en regisseren houdt zij zich ook bezig met schrijven. Serina zet zich in om de creativiteit van de jonge spelers te stimuleren

 

Bas van der Pluijm

Na ruim tien jaar speler en actief lid te zijn geweest van 't speeltoneel heeft Bas in 2016 de overstap naar regisseur gemaakt. Zijn opleiding tot audiovisueel vormgever, het spelen in twaalf producties en een cursus theater regie zorgen voor de kennis die hij nu kan gebruiken om een groep te begeleiden. Zijn regie debuut was een nieuwe versie van 'Macbeth' met groep 3, een mooi productie om met trots op terug te kijken. Sindsdien heeft hij 'Network' en  'A Roman Holiday' met groep 2 gemaakt, gevolgd door 'Een Midzomernachtsdroom' als grote jubileum productie. Hij vindt het interessant om op ieder moment een mooi plaatje op het toneel te hebben en om de spelers het publiek een andere wereld in te laten trekken.