"De weerelt is een speeltoneel; elck speelt zyn rol en krijght zyn deel."

Joost van den Vondel

't Speeltoneel 5

't Speeltoneel 5 (jongste kinderen), repeteert op de woensdagavond van 18:00 tot 19:30 uur.

In deze groep zitten de jongste leden van 't Speeltoneel. Kinderen die voor het eerst kennis maken met de vereniging, toneelspelen en natuurlijk met elkaar. Er komt veel op die jongste spelers af en daarom kiest 't Speeltoneel ervoor om de "druk" op de groep zo laag mogelijk te houden. Dat betekent dat deze groep "niet-productiegericht" werkt maar voor familie en vrienden een presentatie maakt om te laten zien wat ze geleerd hebben. Want dat is natuurlijk wat ze vooral doen; leren.

Groep 5 leert de beginselen van het inleven in gevoelens en emoties. Wat wel en niet belangrijk is tijdens een scène voor publiek. En hoe je een begin, midden en einde creëert aan zowel scènes en stukken. Verder zijn ze vooral bezig met spelenderwijs stukjes en karakters te maken om te zien hoe dat er uit komt te zien. Bij groep 5 is veel nog gewoon proberen; bijna alles mag. Daarbij komt wel meteen een ander belangrijk speerpunt van groep 5; de concentratie.

Regisseur

Pieter Perrels

Pieter Perrels speelde vanaf zijn 13e bij 't Speeltoneel maar is zich later meer bezig gaan houden met regisseren. Groep 4, 2 en nu dus groep 5. Hij vindt het plezier hebben aan het maken van iets nieuws het belangrijkste en het resultaat de beloning voor je inzet. Met deze insteek probeert hij de jongste leden zich thuis te laten voelen in telkens iemand of ergens anders te zijn. Door zelf impulsief en geconcentreerd te zijn, krijgt hij de meeste spelers mee om rolletjes te spelen voor de andere spelers van groep 5 en zelfvertrouwen voor publiek te kweken. Eén van de moeilijkste onderdelen voor jonge spelers. Gelukkig komen ze daar elk jaar weer overheen.