"De weerelt is een speeltoneel; elck speelt zyn rol en krijght zyn deel."

Joost van den Vondel

Word lid! Word Speeltoneler!

Gepubliceerd op 15-06-2021 om 19:24

LEEF JE UIT DOOR JE IN TE LEVEN

Onze toneelvereniging biedt al ruim 35 jaar een podium voor jong en oud. In verschillende leeftijdsgroepen wordt gewerkt aan de ontwikkeling van het toneelspel en wordt ruimte gecreeërd voor speelplezier en onderzoek. Naast een uitbreiding van je creatieve vaardigheden levert lidmaadschap bij 't Speeltoneel je ook het warme, gezellige verenigingsleven en een wekelijkse sociale activiteit.

Momenteel heeft onze vereniging ruimte voor nieuwe leden tussen de 9 en de 16 jaar. Loop jij over van de creatieve verhalen en zoek je een manier om deze vorm te geven? Wil jij werken aan je expressie en inlevingsvermogen? Of heb je simpelweg altijd al eens op een podium willen staan? Dan ben je bij ons meer dan welkom! Want bij 't Speeltoneel leef jij je uit door je in te leven!

Interesse? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. je naam en je leeftijd. Natuurlijk vinden wij het altijd leuk om je motivatie te vernemen. Wij nemen contact met je op en nodigen je graag uit voor een serie van drie gratis proeflessen, waarin je kan kennismaken met je groep, je regisseur en het toneelspel. 

Bekijk onze pagina Lid Worden voor meer informatie.

Afhankelijk van je leeftijd kan je terecht in de volgende groepen.

Groep 5 - 9 t/m 12 jaar - repetities op woensdagavond tussen 18:00-19:30

Groep 4 - 13, 14 jaar - repetities op vrijdagavond tussen 18:00-20:00

Groep 3 - 15, 16 jaar - repetities op vrijdagavond tussen 18:00-20:00

 

Kom ook bij 't Speeltoneel Groep 5!

Gepubliceerd op 10-10-2020 om 12:55

't Speeltoneel staat altijd open voor nieuwe creatieve leden. Met leden tussen de 9 en 12 jaar oud, is groep 5 de ideale start van iemands 'Speeltoneelcarrière'. 

Hier leer je de basisbeginselen van het toneelspelen. Tegelijkertijd is groep 5 de grote Speeltoneelspeeltuin, waar de jongste leden ongestoord hun energie en fantasie kwijt kunnen en leren om te zetten in creativiteit. 

Groep 5 leert de beginselen van het inleven in gevoelens en emoties. Wat wel en niet belangrijk is tijdens een scène voor publiek. En hoe je een begin, midden en einde creëert aan zowel scènes en stukken. Verder zijn ze vooral bezig met spelenderwijs stukjes en karakters te maken om te zien hoe dat er uit komt te zien. Bij groep 5 is veel nog gewoon proberen; bijna alles mag. Daarbij komt wel meteen een ander belangrijk speerpunt van groep 5; de concentratie.

In groep 5 is nog plek voor nieuwe leden! Ben jij of ken jij een enthousiaste toneelspeler in de dop, tussen de 9 en 12 jaar oud? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Groep 5 staat onder regie van Pieter Perrels en Serina van der Meer. Klik hier voor meer informatie over groep 5.

Groep 5 van seizoen 2019-2020 

De Grote Clubactie 2020: koop uw loten bij 't Speeltoneel

Gepubliceerd op 19-09-2020 om 18:24

 De Grote Clubactie is op zaterdagavond 19 september van start gegaan. Door bij 't Speeltoneel loten te kopen, maakt u niet alleen kans op mooie prijzen; u steunt ook onze vereniging! Maar liefst 80% van de lotenopbrengst komt ten goede aan 't Speeltoneel en daarmee aan kunst en cultuur in Pijnacker-Nootdorp. 

Het verenigingsleven gaat gebukt onder de coronacrisis. Ook bij toneelvereniging 't Speeltoneel zijn de gevolgen groot. Afgelaste voorstellingen, lege repetitiezalen, ongebruikte materialen in de opslag en thuiszittende leden. Mede door uw donatie zijn wij in staat de herstart te maken waar onze leden, regisseurs en andere vrijwilligers van dromen!

Klik hier om via 't Speeltoneel loten te kopen voor De Grote Clubactie, steun de toneelvereniging en maak kans op mooie prijzen, zoals de hoofdprijs van €100.000,- 

Voor slechts €15,- speelt u al mee met 5 loten (stukprijs €3,00)

Alvast hartelijk dank. Wij waarderen uw steun!

't Speeltoneel presenteert 'Gewapend Beton'

Gepubliceerd op 26-02-2020 om 18:51

Gewapend BetonWegens COVID-19 zijn deze voorstellingen helaas tot nader oder uitgesteld.

Als Emma wakker wordt in het donker en niet weet waar ze is, raakt ze in paniek. Het ene moment zat ze gewoon thuis met haar beste vriendin Pien en nu zit ze vast op een plek die ze niet kent. Moederziel alleen.

Emma zoekt een manier om zich los te maken en merkt, tot haar grote verbazing, dat ze gewond is. De spanning stijgt als Emma steeds bewuster wordt van haar omgeving en de penibele situatie waarin ze is beland. Terwijl Emma steeds wanhopiger probeert zichzelf te bevrijden, komt er iemand de ruimte binnen…

Tussen betonnen muren, stapels met blikken en een kapotte radio probeert Emma uit te vinden waar ze terecht is gekomen. Snel komt ze erachter dat er nog andere mensen in dezelfde problemen verzeild zijn geraakt. Terwijl de tijd verstrijkt hoopt de frustratie zich op. Als de jongeren zich beseffen dat ze nog langer moeten blijven is dat de druppel…

‘t Speeltoneel 3 presenteert ‘Gewapend Beton’ op vrijdagavond 3, zaterdagavond 4 en zondagmiddag 5 april 2020 in het Parochiehuis te Pijnacker.

't Speeltoneel presenteert 'A Roman Holiday'

Gepubliceerd op 16-08-2019 om 07:42

Op 1, 2 en 3 november voert groep 2 van ‘t Speeltoneel ‘A Roman Holiday’ op in het Parochiehuis Pijnacker. De groep heeft onder begeleiding van Bas van der Pluijm en Peter van Oostende een repertoire van komische tot tragische scènes gemaakt. Van deze scènes is een montagevoorstelling samengesteld rondom een vakantie naar Rome.

Vakantie, de tijd die pure ontspanning zou moeten brengen, brengt vaak ook een hoop en ellende met zich mee. Van stressen over de reis tot met je doorweekte wc-rol aankomen bij de campingtoiletten, het hoort er allemaal bij. En dat geldt alleen nog maar voor de vakantiegangers, laat staan wat het personeel te verduren heeft.

Waar vroeger in Rome gladiatoren moesten sterven voor goed vermaak, zo verloopt jouw vakantie in de Italiaanse hoofdstad ook niet geheel zonder leed. Ja, als je om kwart voor elf aankomt is het ontbijtbuffet niet meer helemaal aangevuld. Nee, als je gewoon in je eigen taal spreekt, maar dan iets harder, is dat niet te begrijpen. En nee, een vakantie gaat niet magisch je relatie redden.

Groep 2 neemt je graag mee op vakantie door verschillende genres en perspectieven. Het gaat tenslotte om de reis...

Klik hier om te reserveren