Vereniging

‘t Speeltoneel is een van de grootste toneelverenigingen van het land – en als je het aan de leden vraagt, ook de leukste. Deze leden zijn verdeeld over vijf leeftijdsgroepen, waarin ze hun toneelspel verbeteren door theateroefeningen. Eens per jaar werken de leden toe naar een voorstelling. 

De spelers zijn nauw betrokken bij het hele productieproces. Onder leiding van de coördinatoren regelen ze alles zelf, van het decor tot de promotie. Hierdoor creëren ze echt hun eigen stuk, wat hun enthousiasme en creativiteit bevordert.

Pijnacker is de thuisbasis van de vereniging. Sinds de (her)oprichting in 1985 wordt hier gerepeteerd. Sinds 2021 worden de voorstellingen opgevoerd in het theater van CulturA & Zo

De vereniging is inmiddels groter dan ooit en herbergt vele enthousiaste en talentvolle spelers, regisseurs, bestuursleden en coördinatoren. Voor veel leden ligt hier de basis voor hun liefde voor toneel, voor sommigen is het zelfs een springplank om hogerop te komen in de theaterwereld.

De voorstellingen van ’t Speeltoneel staan bekend om hun kwaliteit en humor. Door de verschillende visies van regisseurs en de creativiteit van de spelers is elk stuk weer anders. In verschillende stijlen worden zowel bestaande als zelfgeschreven stukken opgevoerd. Iedereen is vastbesloten van elke voorstelling een onvergetelijke theaterervaring te maken. Het plezier van de spelers straalt van het podium en dat maakt elke voorstelling een succes.