Tweestrijd

Tweestrijd

Groep 1 & 4

In het weekend van 9 & 10 december presenteert ’t Speeltoneel groep 1 & 4 het tweeluikTweestrijdin het cultureel centrum
CulturA & Zo te Nootdorp.

In je leven moet je vaak kiezen. Ben ik voor of tegen… Wil ik graag bij die groep horen of liever niet… Soms probeert een ander je over te halen zijn kant te kiezen. Een strijd met jezelf is dan vaak het gevolg. Kies je voor degene met de grootste mond en die er het imposantst uitziet? Of juist de kant van degene die je op intellectuele wijze met argumenten wil overtuigen. Of trek je je van niemand wat aan en beslis je zelf? Bij de voorstellingen van Groep 1 en 4 van ’t Speeltoneel uit Pijnacker is dit de rode draad.

Groep 1
Bij deze voorstelling buigt een jury zich over de vraag of iemand schuldig of niet schuldig is. Dit kan leven of dood betekenen. De stemming moet unaniem zijn en dat lijkt een onmogelijke opgave. De jury is een afspiegeling van de maatschappij: arm of rijk, jong of oud. De deur gaat op slot in de ruimte waar zij overleggen totdat ze hun oordeel klaar hebben. Wat eerst een makkelijke zaak leek gaat een lange zit worden!

Groep 4
Wanneer Loes wakker wordt beseft ze dat ze niet meer in haar normale wereld is. Ze weet niet waar ze is, en misschien nog wel belangrijker: wie ze is. Al snel komt ze er achter dat ze in een spel is beland. Een battle tussen team Rood en team Blauw die al tijden speelt. Geen van de spelers weet hoe ze in het spel zijn gekomen, en geen van hen weet hoe ze er uit moeten. Het enige wat ze weten is dat ze de vlag van de tegenstander moeten veroveren. Maar waarom?
In deze eenakter, gespeeld door groep 4 van ’t Speeltoneel, wordt het publiek meegenomen in de strijd tussen team Rood en team Blauw. Wat doe je, als je vast zit in een spel met maar twee teams, één vlag en geen idee hoe je het spel kan verlaten?

Credits
Regie groep 1: Robert Spillenaar, Devin Zonderop
Regie groep 4: Liza Haanstra, Coen Lafeber
Decor: Bas van der Pluijm, Peter van Oostende
Techniek: Luuk van Hagen, Jos Verlinde, Coen Lafeber
PR: Ruud Kies
Productie: Bas van der Pluijm

Vergelijkbare berichten