Fantoompijn

Fantoompijn

Groep 2 & 3

In het weekend van 1 & 2 juli presenteert ’t Speeltoneel groep 2 & 3 het tweeluikFantoompijnin het cultureel centrum
CulturA & Zo te Nootdorp.

Groep 2:
Groep 2 speelt een ‘feestelijk’ stuk over de verjaardag van Laura. De slingers hangen, de ballonnen zijn opgeblazen en de taart is gebakken. Laura’s vrienden hebben een prachtig verrassingsfeest voor haar georganiseerd. Maar als Laura thuiskomt, is ze alles behalve blij verrast. Sterker nog, ze wil dat haar vrienden zo snel mogelijk weggaan. De vriendengroep maakt zich gelijk zorgen om Laura. Zij begrijpen niet waarom ze ineens zo afstandelijk doet op deze speciale dag. Dan gaat de deurbel. De spanning stijgt terwijl Laura de deur opent voor haar eigen gasten. De vrienden kijken toe hoe Laura een groep onbekende mensen verwelkomt. Als haar beste vriendin nog een keer vraagt wat er aan de hand is, wordt ze afgewezen. Hierna zet Laura haar verjaardag helemaal naar haar hand. De nieuwe gasten proberen het Laura naar haar zin te maken, maar er lijkt bij Laura iets groters dwars te zitten… 

Groep 3:
Groep 3 van ‘t Speeltoneel presenteert een stuk over de beruchte Romeinse keizer Caligula.
Nadat hij een periode spoorloos was verdwenen, duikt hij plotseling weer op. Zijn regime is
na zijn terugkeer wreder dan ooit en zijn volgelingen hebben hieronder te lijden.
Twee vertellers nemen je mee door het verhaal van Caligula met behulp van schaakstukken.
Zij vragen zich af: Hoe geef je persoonlijk verdriet een plek terwijl er mensen op je rekenen
om een keizerrijk te besturen? Caligula vertrouwt het lot niet meer, door het verdriet dat het lot hem heeft aangedaan. Hij besluit daarom het lot in eigen handen te nemen. Als keizer van Rome, en koning van het schaakbord, besluit hij wanneer er iemand sterft. Zijn zucht naar macht, die hem tevens verteert, wordt steeds groter. De daden van Caligula vinden niet plaats zonder weerstand, wat zorgt voor een splitsing binnen de partij. Door de vertellers wordt de volgende vraag geopperd: De daden van Caligula zijn niet goed, maar maakt dat hem meteen de slechterik? De trauma’s van Caligula kleuren zijn leven en zijn heerschappij, maar maakt zijn motief hem ook niet menselijk?

Reserveren kan via de website van CulturA & Zo.
Reserveer hier voor de zaterdag voorstelling om 20:00
Reserveer hier voor de zondag voorstelling om 14:30

Credits
Regie groep 2: Lilian Verlinde, Niek Wegbrans
Regie groep 3: Serina van der Meer
Decor: Bas van der Pluijm
Techniek: Luuk van Hagen, Jos Verlinde, Coen Lafeber
PR: Liza Haanstra
Productie: Coen Lafeber

Vergelijkbare berichten