Buitengewoon

Buitengewoon

Groep 2 & 3

In het weekend van 8 & 9 juni presenteert ’t Speeltoneel groep 2 & 3 het tweeluikBuitengewoonin het cultureel centrum
CulturA & Zo te Nootdorp.

Groep 2:
Elke dag ziet er hetzelfde uit voor de zes bewoners die zich in de gesloten afdeling van psychiatrie Berkendael bevinden. Een mengelmoes van depressieven, verslaafden en gekken die hun tijd spenderen met mysterieuze medicijnen, geestdodende groepsgesprekken en duffe dagbesteding. De afdeling wordt geleid door dokter Carla Beentjes, van diagnose tot eindbehandeling, begin tot eind. Niemand durft zich uit te spreken tegen de strenge hoofdpsychiater. Wanneer nieuwe patiënt Rudie op de afdeling komt, trekt hij de behandelwijze van dokter Beentjes gelijk in twijfel. Hij brengt de huidige bewoners hoop en optimisme waar zij dat juist missen. Is het tijd dat de andere patiënten wakker worden? Kunnen zij herstellen en aan een nieuw leven beginnen? 

Regisseurs Ruud Kies en Niek Wegbrans van Groep 2 van Speeltoneel geven een inkijk hoe het er echt aan toe kan gaan in een gesloten instelling.

Groep 3:
Groep 3 van ‘t Speeltoneel presenteert een stuk met een wel heel bijzondere situatie. We zijn beland in een wachtkamer, waarin verschillende dieren zich bij elkaar hebben verzameld. Niemand weet wat ze hier eigenlijk écht aan het doen zijn. Iedereen weet wel dat ze wachten. Wachten op verandering. Maar wanneer komt die verandering? Er ontstaat onrust binnen de groep, het wachten duurt steeds langer en er blijven maar nieuwe dieren bij komen. Het varken, de intelligentste van de groep, probeert te zoeken naar een oplossing. Het wordt te vol, dus zullen er dieren moeten worden weggestemd. Is het het konijn, op zoek naar een nieuw huis, dat onrust brengt in de groep? Of toch de onbezorgde zebra, de koe of toch de duif, die eigenlijk een kip wil zijn? De gemoederen lopen op, tot de mens het allemaal nog erger maakt en de bom barst. Zullen deze dieren ooit geaccepteerd worden voor wie ze zijn?

Dit zware vraagstuk van Groep 3 wordt geregisseerd door Serina van der Meer.

Reserveer hier voor de voorstelling op zaterdag 14:30
Reserveer hier voor de voorstelling op zaterdag 20:00
Reserveer hier voor de voorstelling op zondag 14:30

Credits
Regie groep 2: Niek Wegbrans, Ruud Kies
Regie groep 3: Serina van der Meer
Decor: Bas van der Pluijm
Techniek: Jos Verlinde, Luuk van Hagen, Coen Lafeber
PR: Meike ten Hoorn
Productie: Bas van der Pluijm

Vergelijkbare berichten